Binnenland

‘PvdA in hoge mate betrokken bij megamoskee’

05-03-2015 07:22

De Goudse PvdA is in hoge mate betrokken bij de plannen voor de megamoskee op het terrein van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne, aldus De Telegraaf.

PvdA-raadslid Khalid Tatou, die met voorkeursstemmen werd gekozen, staat zelfs in djellaba op de foto met de radicale prediker Tarik ibn Ali. Eerder stelde het CDA al Kamervragen over deze salafist. Hij zou betrokken zijn bij verboden organisaties als Sharia4Belgium en Sharia4Holland. De bewuste foto is gemaakt tijdens een inzamelingsactie voor een islamitisch centrum.

Op het moment dat het kiekje geschoten werd was Tatou al raadslid. Naar eigen zeggen was hij bij het benefiet aanwezig als vrijwilliger. Hij is zich dan ook van geen kwaad bewust, zegt hij.

“Ik heb hem nooit kunnen betrappen op rare uitspraken,” aldus Tatou over ‘haatimam’ Tarik ibn Ali. “Het is iemand die volle zalen trekt vanwege zijn leuke humor en persoonlijke verhalen”.

Of de moskee er daadwerkelijk komt, is na een debat woensdagavond onzeker geworden. De VVD ziet bijvoorbeeld af van steun voor het benodigde geld dat de gemeente vraagt voor de school en het dagverblijf.