Conductrice ernstig mishandeld in trein Schiphol – Hoofddorp

06-03-2015 13:45

Een 44-jarige NS-conductrice is donderdagnacht zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. De vrouw uit Amsterdam moest naar het ziekenhuis omdat ze meerdere breuken had opgelopen in haar gezicht. Ze wordt vandaag geopereerd, zo meldt de NS.

De mishandeling was dusdanig dat de vrouw zich volgens de politie niets meer kan herinneren van het incident. Ze wist nog te vertellen dat ze in de trein haar ronde deed en in de eerste klas een lastige reiziger tegenkwam die de trein niet uit wilde.

Op het station van Hoofddorp zagen omstanders rond de tijd van het voorval iemand weglopen. Agenten hielden even daarna een 26-jarige man aan zonder vaste woon- en verblijfplaats. Het is nog onduidelijk of hij iets met de mishandeling te maken heeft.

Meer veiligheidsmaatregelen

De diverse vakbonden reageerden geschokt op de mishandeling: “We zijn al langere tijd met NS over dit onderwerp in gesprek. We zijn geschokt door dit ernstige agressiegeval. Vakbonden zijn van mening dat de mate van agressie vraagt om andere maatregelen dan tot dusver”.

De directie en de ondernemingsraad van de NS en de vakbonden willen snel in gesprek met minister Opstelten (Veiligheid en Justitie), minister Plasterk  (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur). Ze willen dat de overheid meer veiligheidsmaatregelen neemt.

TPO/ANP