Binnenland

Goudse gemeenteraad gaat tegen megamoskee stemmen

07-03-2015 11:24

De komst van de ‘megamoskee’ El Wahda in Gouda lijkt voorlopig van de baan. Volgens het AD stemt de Goudse gemeenteraad woensdag tegen het omstreden gebedshuis. Tot nu toe waren de partijen verdeeld over de komst, maar de stem van de ChristenUnie (CU) lijkt doorslaggevend. Die is nu ook tegen de moskee.

Volgens fractievoorzitter Theo Krins moet er een wonder gebeuren, wil zijn partij voorstemmen: “We hebben de plussen en minnen van het plan naast elkaar gelegd. De minnen zijn ver in de meerderheid.”

De CU ziet het wel zitten dat er scholen komen in de leegstaande Prins Willem Alexanderkazerne in Gouda-Noord, maar vindt het merkwaardig dat het college dat alleen wil als er een moskee bij gehuisvest wordt.

Krins: “Daar zijn de infrastructuur in Gouda-Noord en de parkeervoorzieningen niet tegen bestand. Daarnaast zijn er te veel losse eindjes als het gaat om de financiĆ«le consequenties van de aankoop.”

Het moskeebestuur heeft al laten weten dat het op een andere manier zal proberen de kazerne te kopen als de raad de aankoop van de kazerne afwijst.

Anp