Buitenland

Man vlucht voor ISIS, wordt op straat vermoord in Texas

08-03-2015 02:04

Een man die pas geleden vanuit Irak naar Amerika was geëmigreerd, om een nieuw leven op te bouwen ver van ISIS, is in Texas door schoten om het leven gekomen. Dat meldden diverse media gisteren. De man was net buiten om foto’s te nemen van ‘zijn eerste keer’ sneeuw in Dallas. De achtergronden van de moordpartij zijn nog onduidelijk, omdat de aanval uit het niets leek te komen.

‘Zomaar aangevallen’

Het voorval gebeurde ogenschijnlijk plotseling, toen een aantal jonge mannen het vuur opende op de 36-jarige Ahmed Al-Jumaili. Volgens een beschrijving op Facebook is het niet aannemelijk dat de man om zijn religie een doelwit was, want hij en zijn vrouw waren niet als moslim herkenbaar. Over wat dan wel de reden is tast de politie nog in het duister, maar zij meldden eerder juist niets -ook geen ‘hate crime’- uit te sluiten, zo weet de Daily Mail.

Ahmed was 16 maanden getrouwd met zijn vrouw, die het geweld in Irak wilde ontvluchten en naar Amerika vertrok in afwachting van haar man. De nu vermoorde Ahmed was zelf pas 20 dagen in de VS, nadat hij daadwerkelijk genoeg geld had gespaard om ook de overtocht te kunnen maken. Hij vond de dood terwijl hij dekking zocht voor de kogels achter een pickup-truck.

Volgens ooggetuigen werd er niets gezegd of geroepen voor de aanval plaatsvond. Er is in ieder geval 5000 dollar uitgeloofd voor degene die de politie meer informatie kan verschaffen. Door een lokale vertegenwoordiger van de geloofsgemeenschap is er een crowdfunding-campagne gestart om de weduwe, Zahara, te steunen.