Binnenland

Jeugdspelers Ajax mishandelen agente

13-03-2015 07:10

Update 14:30: De politie heeft de drie jeugdspelers inmiddels vrijgelaten. Eén van hen wordt gezien als de verdachte van de mishandeling.

Update 13:19: Ajax heeft besloten de betrokken jeugdspelers te schorsen.

Drie jeugdspelers van Ajax zijn gisteravond in Amsterdam aangehouden op verdenking van het mishandelen van een agente in burger. Dit schrijft De Telegraaf. Het drietal versperde de weg, waarop de agente claxonneerde. Dit ging de heren te ver en ze trokken haar uit haar auto en smeten haar hardhandig tegen de grond.

Hierbij liep de agente diverse schaafwonden, meerdere bloeduitstortingen en een gebroken sleutelbeen op. De politie sloeg meteen alarm en vroeg het publiek via Burgernet om hulp bij het zoeken naar de daders, die ervandoor waren gegaan.

Uiteindelijk konden Ajax A1-aanvaller Zakaria El A., aanvoerder en ’talent van de toekomst’ Ashraf El M. en de 19-jarige spits Samet B. een stuk verderop in de kraag worden gevat.

“Ajax is op de hoogte van het incident”, meldt een woordvoerder aan de krant. “Het is een ernstige zaak, maar voor we een standpunt kunnen innemen, willen we weten wat er precies is gebeurd en wie wat heeft gedaan”.