‘Grote moskee Saendelft’ is een voorbarige conclusie: nog niets zeker over gebedshuis

17-03-2015 13:32

De plannen voor een ‘grote moskee’ in de wijk Saendelft in het Noord Hollandse Assendelft zijn verre van zeker. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Zaanstad. Hoewel de Facebookpagina van de nog te bouwen moskee Al-Rahma dit wel doet vermoeden, is de kogel nog lang niet door de kerk.

Kleurrijk multicultureelcentrum werd moskee

Volgens de woordvoerder is er enige verbazing ontstaan toen de gemeente Zaanstad het moskeeplan onder ogen kwam. De Stichting Kleurrijk Saendelft vroeg om een stuk grond aan de Omweg om een multicultureel-religieuscentrum te realiseren. Op dit moment vinden de activiteiten van Kleurrijk namelijk plaats in een openbare basisschool, en men zou graag een eigen locatie hebben.

Omdat de grond te duur bleek, werd besloten dat een erfpachtconstructie een betere oplossing was. Nu blijkt deze locatie plots het toneel te zijn geworden voor de bouw van een moskee, zonder dat de gemeente hiervan op de hoogte was.

Niet zeker, niet uitgesloten

Echter, benadrukt de woordvoerder: er is nog geen contract getekend of een omgevingsvergunning aangevraagd. Of er al dan niet een moskee komt op het terrein, is dus helemaal niet zeker, maar ook niet uitgesloten. Wel noemt de woordvoerder ‘plannen voor een grote moskee’ een voorbarige conclusie. Vanavond vergadert het college over de kwestie, donderdag wordt het waarschijnlijk met de gemeenteraad besproken.

Saillant detail is dat tijdens inzamelacties voor moskee Al-Rahma opnieuw de naam van de omstreden prediker Tarik ibn Ali opdook.

http://youtu.be/odCXAExG6Ng