Binnenland

SGP wil campagne tegen vreemdgaan crowdfunden

17-03-2015 06:59

De SGP heeft mensen opgeroepen om geld te geven voor een publiekscampagne tegen overspel. De partij wil billboards door het hele land plaatsen om reclame te maken voor trouw in een relatie.

Dit zei SGP-voorman Kees van der Staaij maandagavond in het televisieprogramma Pauw. Er wordt ook een website opgericht met verwijzingen naar adviezen om relaties ‘te verfrissen en te versterken’.

De hele campagne wordt gefinancierd door crowdfunding. Van der Staaij denkt zo’n 150.000 euro nodig te hebben, maar als het aan hem ligt wordt dat twee of drie keer zo veel, om een “helder en krachtig maatschappelijk tegengeluid” te geven.

Eerder ageerde de SGP ook al tegen reclames van datingsites als Second Love. Overspel leidt volgens de partij tot veel leed en schade. “Het afkeuren van overspel in het huwelijk is een politiek taboe, terwijl overspel zoveel kinderen en relaties beschadigt,” zegt Van der Staaij. “Ik vind het bizar dat er mensen zijn die grof geld verdienen met oproepen om je eigen partner te bedriegen. Politiek Den Haag kijkt de andere kant op en daarom willen we een maatschappelijk signaal afgeven om de waarde van trouw in relaties te onderstrepen.”

In het tv-programma komt de politicus al met een suggestie voor een slogan: ‘Je bent een rund als je met je relatie stunt’.