Binnenland

Loverboyslachtoffers ‘leefden in een hel’

20-03-2015 07:22

De twee meisjes uit Kerkrade, die een half jaar werden geprostitueerd door twee mannen uit Heerlen, hebben lange tijd in een hel geleefd. Ook zouden ze meermaals drugs en alcohol hebben toegediend gekregen. Dit blijkt uit hun verklaringen bij de recherche, die zijn ingezien door De Telegraaf.

De meisjes moesten betaalde seks hebben met mannen, onder meer in het huis van één van de vijf verdachten, de 33-jarige Michel P. “Michel kwam op het idee om ons te gaan prostitueren. Als er een klant kwam, dan deed ik zelf de deur open en vroeg de mannen te betalen. De helft van dat geld moest ik dan aan Michel of Sianley, die altijd bij de seks aanwezig was, geven,” aldus de verklaring van één van de minderjarige meisjes.

P. ontkent in alle toonaarden te hebben geweten dat de meisjes destijds veertien en vijftien jaar oud zijn, schrijft 1Limburg. Volgens hem logen de pubers over hun leeftijd. “Er is misbruik van me gemaakt, ik wist nergens iets van. Ik ben zelf slachtoffer,” aldus P.

Volgens officier van justitie Karin Janssen is er echter genoeg bewijs voor de actieve betrokkenheid van P. Hij en medeverdachte Sianley F. blijven daarom tot de inhoudelijke behandeling van de zaak, eind mei, vastzitten.