Binnenland

Eigen zussen getuigen tegen ‘psychopaat’ Holleeder

24-03-2015 06:52

Gisteren werd bekend dat Willem Holleeder wegens ontwikkelingen in het onderzoek werd overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Dat zou gebeurd zijn vanwege ontwikkelingen in het onderzoek. De Telegraaf maakt vandaag bekend wat die ontwikkelingen inhouden.

Intimidatie

Justitie denkt Willem Holleeder eindelijk levenslang te kunnen opsluiten vanwege de getuigenissen van Astrid en Sonja Holleeder. De zussen van de top-crimineel hebben zoals nu blijkt al een aantal jaren geleden zeer belastende verklaringen tegen hun broer afgelegd. Justitie heeft die vanwege het gevaar nog nooit durven gebruiken, maar ziet nu haar kans schoon. Ze zeggen in een interview met De Telegraaf (Blendle-link) jarenlang door Holleeder te zijn geterroriseerd. De zussen vertellen een verhaal over intimidatie, chantage en bedreigingen. Zijn ex Sandra legt ook een verklaring af. Zo zou Holleeder ooit een pistool op het hoofd van haar zoontje hebben gezet.

Intensive care

‘Er was geen ontsnappen aan. Vierentwintig uur per dag stonden we onder controle. De druk werd steeds meer opgevoerd. Het gaat mijn broer alleen om geld en macht. De bedreigingen met de dood waren overal. Zelfs op straat heeft hij me gedreigd mijn tanden uit mijn mond te slaan, mijn kaak te breken en me de intensive care op te slaan. Vooral de laatste twee jaar waren vreselijk. Ik ben zelfs meerdere keren voor hem ondergedoken,’ aldus Sonja Holleeder over haar broer.

Vandaag krijgen Willem Holleeder en zijn advocaat de getuigenis onder ogen. Morgen staat hij voor de rechtbank in Amsterdam omdat hij opdracht zou hebben gegeven voor de moorden op Kees Houtman in 2005, en Thomas van der Bijl in 2006.