Binnenland

‘Holleeder betrokken bij liquidatie Hillegers’

23-04-2015 06:44

Willem Holleeder, die sinds december vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl, wordt opnieuw gelinkt aan een moordaanslag in de onderwereld. Hij zou mogelijk betrokken zijn bij de nog onopgehelderde moordaanslag op crimineel Martin Hillegers, op 23 november 2012 in Badhoevedorp. Dat schrijft De Telegraaf donderdag op basis van eigen onderzoek.

Volgens de krant is de crimineel kort na de liquidatie door twee getuigen vlakbij de plaats delict gezien. Zij zagen hem op een plek waar hij zicht had op de dijk waar de moord plaatsvond. Daarbij kwam overigens niet Martin, maar zijn broer Remco om.

Holleeder ontkende altijd. Zo schreef hij in zijn column in Nieuwe Revu dat hij tijdens de moord op Hillegers met zijn familie zat te gourmetten. Volgens De Telegraaf zeggen familie en meerdere ex-vriendinnen echter dat dit niet gelogen is. De informatie is inmiddels overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM), dat de nieuwe gegevens nu gaat onderzoeken, aldus de krant.

Anp/TPO