Binnenland

‘Pesten op werkvloer vaak gezien als kinderspel’

'Werkgevers en werknemers nemen probleem niet serieus'

De desastreuze gevolgen van pesten op de werkvloer worden door zowel werkgevers als werknemers ernstig onderschat. Dit schrijft het AD. Jaarlijks is de samenleving miljarden kwijt aan de gevolgen van pesterijen.

Een half miljoen werknemers leidt onder het getreiter van collega’s of hun baas. Hiervan stapt een deel uiteindelijk op.

De Inspectie SZW gaat extra aandacht besteden aan pesten, maar kan niet alle individuele gevallen onderzoeken. Dit komt deels omdat het vaak om subtiele treiterijen gaat, die niet duidelijk zichtbaar zijn.

Minister Asscher komt in juni met een online- en radiocampagne die werkgevers en werknemers bewuster moet maken van de gevolgen van pesten op de werkvloer. Dit zou te vaak gezien worden als ‘kinderspel’ en daarom niet serieus genomen worden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.