Binnenland

Voetbalclub overweegt allochtonen te weren na vernielingen

05-05-2015 09:56

In Dordrecht wil voetbalclub Amstelwijck allochtonen gaan weren, schrijft het AD. Na vernielingen door spelers van de A2, na een wedstrijd in en tegen Spijk, is voorzitter Wim Scharloo het zat.

“We hebben de afgelopen jaren nu al vier teams uit de competitie moeten nemen vanwege dit soort toestanden,”aldus Scharloo tegen de krant. “We hebben jaren ons stinkende beste gedaan om ze wel  bij ons te laten spelen, als één van de weinige clubs in Dordrecht, maar het houdt een keer op. De Marokkaanse leiders bij ons schamen zich, maar wij zijn dat stadium voorbij.”

De vijf spelers richtten na de wedstrijd die met 10-0 werd verloren, voor zo’n 5.000 euro schade aan, zegt de voorzitter. Zo sneuvelde een ruit en werden latten van kleedrekken vernield. Ook werd er een prullenbak brandend in een andere kleedkamer gezet.

Het bestuur van de voetbalclub heeft toegezegd de schade te zullen vergoeden. Ook volgt vandaag een gesprek met de betrokken spelers, die in ieder geroyeerd zullen worden.

Volgens Scharloo is het geld niet het grootste punt. “We werken er hier met alle vrijwilligers keihard aan om de boel te verbeteren. De laatste tijd kregen we bij tegenstanders weer de naam dat het bij Amstelwijck weer gezellig is. En dan word je van je werk gebeld omdat ze de zaak hebben lopen vernielen. Dit kan gewoon niet.”