Buitenland

Hoogbejaarde (95) drie maal overvallen door eigen buurman

06-05-2015 07:47

In het Belgische Laken is een hoogbejaarde man in drie maanden tijd tot drie keer toe overvallen. Dit schrijft het AD. De dader bleek een 43-jarige werkloze te zijn die bij de 95-jarige om de hoek woont.

Na de derde overval was de politie snel ter plaatse. Agenten vonden al rap de overvaller, die zich verstopt had op het toilet.

De oude man is erg angstig na de derde overval. Het liefst doet hij zijn deur niet open en gebruikt de brievenbus om te praten met vreemden. “Ik ben heel erg op mijn hoede sinds de overvallen”, aldus de man.

De eerste twee overvallen vonden plaats in februari. “De eerste keer bedreigde hij mij en moest ik duizend euro geven. De tweede keer vermomde hij zich als politieagent. Toen ging hij aan de haal met nog geen tien euro. Meer had ik niet in huis.”

Deze maand volgde de derde overval. Een buurvrouw was net op bezoek toen er werd aangebeld. Toen zij de deur opende stond ze oog in oog met de gemaskerde overvaller die dreigde met een mes en een ander scherp voorwerp.

Een getuige had het tafereel echter gezien en de politie ingeschakeld, die de man kon aanhouden. Hij bekende ook de twee eerdere overvallen te hebben gepleegd.