Blendle weekoverzicht: ‘Vrouwen zijn net zo wreed als mannen’

09-05-2015 13:13

Nederlandse studie toont aan:
Knack: ‘Vrouwen zijn net zo wreed als mannen’

Mannen zijn gewelddadige monsters en vrouwen lieve vredesduiven. Nou, vergeet het maar. In oorlogssituaties zijn ze geen spat beter: “Ze verraden, mishandelen, folteren, moorden, plegen zelfmoordaanslagen en verkrachten net als de mannen.”

 

Voeding
de Volkskrant: We koken minder vaak zelf. Maar is dat erg?
Het zal niemand verbazen: we staan steeds minder in de keuken. Want eerlijk is eerlijk, waarom zou je zelf gaan koken met zo’n groot aanbod aan afhaal- en kant-en-klaar-maaltijden? Makkelijk en vaak goedkoper. Maar iets in ons zegt dat het eigenlijk niet oké is om niet zelf te koken. Waar komt dat gevoel vandaan? En heeft het een punt?

 

Interview
NRC Handelsblad: Deze 21-jarige ondernemer daagt Uber uit met zijn app Taxify
Terwijl Uber druk bezig is om markten te veroveren en met overheden te ruziën, staat de concurrentie alweer klaar voor de aanval. Markus (21) is met zijn taxi-app in Nederland Ubers grootste uitdager. Een interview met de ambitieuze ondernemer. “Je moet nummer 1 zijn of je legt het af.”

Lees ook: Zelf apps bouwen? Zo leer je jezelf programmeren. (NRC Handelsblad)

 

Gezondheid
AD: Kirsten ging aan de slag bij een bodyscanbedrijf en liet zich ook scannen. De uitslag was schokkend
Het was een mooie nieuwe carrièrestap: manager bij Prescan, een bedrijf voor preventief medisch onderzoek. Kirsten besloot zichzelf ook maar eens te laten scannen, om het product te leren kennen. Maar het liep totaal anders. “Jij hebt wat in je hoofd.”

 

Altijd handig
Psychologie Magazine: Zo geef je anderen feedback
Als aan mensen gevraagd wordt wat hun moeilijkste gesprekken waren, noemen ze bijna altijd het geven van feedback. Reden: de ontvanger reageert zelden ontspannen. Zonde, want feedback kan zo waardevol zijn, zowel voor de gever als ontvanger. Maar het geven van goede feedback is te leren. Vijf gouden tips hoe je dat het beste aanpakt.

 

Anders wonen
Nrc.next: Student Jurriën (21) woont al twee jaar in een bejaardentehuis
Hoe is dat, wonen tussen de oudjes? Best normaal eigenlijk: “Ik hoef me hier niet in te houden.” Maar soms ook moeilijk: “Het is altijd slikken als iemand overlijdt die je vaak zag.”

 

Interview
360 Magazine: Zo kiest Google uit 2 miljoen sollicitaties de beste werknemers
Jaarlijks komen er twee (!) miljoen sollicitaties binnen bij Google. Hoe zorg je ervoor dat de internetgigant jou er tussenuit pikt? Google’s HR-manager Laszlo Bock geeft in dit interview met Wired tips voor het voeren van het perfecte sollicitatiegesprek.

 

Experiment
de Volkskrant: Twee maanden geen drank, maar wél harddrugs
“Ik haat goede voornemens, maar ik hou van een goed experiment. Daarom dronk ik de eerste twee maanden van 2015 geen alcohol, maar gebruikte wel harddrugs, als ik zin had.” En voor de Volkskrant hield journalist Haroon Ali bij hoe dat was. Want welke invloed had het experiment op zijn gezondheid, humeur, portemonnee en sociale leven?