Buitenland

#OPHEF! om blanken-korting bij BBQ-tent in VS

09-05-2015 16:17

Het organiseren van een speciale dag voor blanken heeft een café-restaurant in de VS tot mikpunt van woede gemaakt bij de politiek-correcte goegemeente. Actievoerders dreigen zelfs met een juridische klacht vanwege de aangekondigde ‘Waardeer de Blanke-Dag’. 

Mensen met een Kaukasische huidskleur die volgende maand eettent Rubbin’ Buttz BBQ and Country Cafe bezoeken, krijgen dan 10% korting op hun bestelling. “Omdat alle Amerikanen gevierd moeten worden”, aldus het onderschrift van de advertentie voor het evenement.

Edgar Antillon, de eigenaar van het restaurant in Colorado, is zich echter van geen kwaad bewust. “We hebben een hele maand de Zwarte Geschiedenis Maand, en ook een voor het Latijns-Amerikaanse Erfgoed”, zegt hij, “dus vonden we dat we op z’n minst één dag voor blanke Amerikanen moesten hebben.”

Activistische Gutmenschen zijn desalniettemin woedend, zo schrijft de Britse tabloid Mirror. Volgens hen is het immoreel om bepaalde bevolkingsgroepen kortingen aan te bieden. Mensen die zich gediscrimineerd voelen door de marketingstunt kunnen aangifte doen, zo hebben de autoriteiten inmiddels verklaard.