Binnenland

Tarik Z. stuurde mail naar Pauw

13-05-2015 07:12

Een dag na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo stuurde journaalkaper Tarik Z.  een e-mail naar het  tv-programma Pauw. Dat heeft presentator Jeroen Pauw gezegd in de uitzending van dinsdagavond.

Volgens de presentator werd het mailtje in eerste instantie niet echt opgemerkt. “Er komen heel veel min of meer verwarde reacties binnen.”

Pas later, na het incident bij de NOS, besefte men dat de e-mail wel eens van die dader geweest kon zijn. Volgens Pauw was de inhoud “niet heel samenhangend”.

“De televisie is een dominerend medium voor informatie, of beter desinformatie. Door de digitale samensmelting van woord, toon en beeld heeft ze grote invloed. Men dient zich ervan bewust te zijn dat met een volledige controle van de sociale communicatiemiddelen de massa geconditioneerd kan worden, omdat men zo haar denken en wensen naar behoefte kan manipuleren. Wie de media beheerst, kan bepalen hoe de massa denkt, en kan deze controleren en sturen,” aldus het deel van de e-mail dat Pauw voorlas.