Binnenland

#OPHEF: ‘Homo (16) buitengezet bij McDonald’s De Kuip’ blijkt onzin

21-05-2015 11:35

Ophef op Facebook. Een piswoeste vader plaatste hier het verhaal van zijn 16-jarige dochter die met een eveneens 16-jarige homoseksuele vriend en een vriendin naar het McDonald’s-filiaal in de Rotterdamse Kuip ging en het hier aan de stok kreeg met een groepje Marokkaanse jongeren. Vervolgens zou de manager van de vestiging gezegd hebben geen homo’s in zijn zaak te willen hebben. Donderdagmiddag bleek er niets van waar te zijn. De vader die het verhaal in omloop bracht heeft zijn excuses gemaakt. De manager van de McDonald’s is op geen enkele wijze betrokken geweest bij het ‘incident’, meldt het bedrijf aan ThePostOnline.

Update 15.25 – Volledige verklaring van McDonald’s aan TPO

“McDonald’s Nederland is op de hoogte gesteld van een vermeend incident op 19 mei jl. in het restaurant aan de Stadionweg in Rotterdam. Wij hebben dit tot op de bodem uitgezocht.

Er is gesteld dat een manager van McDonald’s zich discriminerend zou hebben uitgelaten tegen twee jonge bezoekers. Uit alle gesprekken en beelden blijkt hier totaal geen sprake van te zijn.

Wij hebben inmiddels gesproken met de twee jonge bezoekers, hun ouders, onze manager en andere medewerkers die aanwezig waren in het restaurant. Daarnaast hebben we camerabeelden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de manager van McDonald’s op geen enkele wijze betrokken is geweest bij enige vorm van discriminatie zoals op Facebook en in de media wordt beweerd.

De twee jonge bezoekers hebben ons onafhankelijk van elkaar verteld dat zij een gevoel van onheuse bejegening hebben ervaren door andere bezoekers die op dat moment aanwezig waren op de bovenste verdieping in het restaurant. De enige twee aanwezigen, naast deze twee jonge bezoekers, zo blijkt uit camerabeelden, zijn externe schoonmakers die aanwezig zijn om na sluitingstijd het restaurant schoon te maken. Tussen de twee bezoekers en schoonmakers is geen direct contact geweest, noch fysiek, noch verbaal. Alle betrokkenen hebben dit onafhankelijk van elkaar verklaard.

Bovenstaande bevindingen hebben we inmiddels gedeeld met alle direct betrokkenen.

Wij hechten er waarde aan om te vermelden dat al onze 17.000 medewerkers er iedere dag van alles aan doen om onze gasten een prettig en welkom gevoel te geven en dat iedereen, ongeacht ras of seksuele voorkeur, meer dan welkom is bij onze 242 restaurants.”

Update 15.17 -Vader: Het is een misverstand

mcd

 

Volgens het verhaal op Facebook zou uiteindelijk een ‘Noord-Afrikaanse’ manager zich ermee bemoeid hebben. Deze zou echter niet het tweetal ontzet hebben, maar ze gevraagd hebben weg te gaan. Dit omdat men ‘hun soort mensen’ (homo’s, aldus betrokkenen) liever niet in het restaurant heeft.

McDonald’s meldt via een woordvoerster aan The Post Online dat ze de vader inmiddels hebben gesproken. “Wij zullen deze klacht grondig gaan uitzoeken”, aldus de woordvoerster. “Dat doen wij overigens bij elke klacht.”

mcd1