Buitenland

Moslima krijgt geen ongeopend blikje

01-06-2015 07:29

De 31-jarige moslima Tahera Ahmad is naar eigen zeggen gediscrimineerd tijdens een vlucht van vliegmaatschappij United Airlines, meldt CNN. De vrouw wilde uit hygiƫnische overwegingen een ongeopend blikje drinken. Dat werd geweigerd, omdat het blikje volgens de stewardess als wapen kon worden gebruikt. Een man naast haar kreeg echter wel zonder problemen een niet geopend blikje bier.

Ahmad, hoofd van de afdeling voor Interreligieuze Dialoog van Northwestern University, was onderweg van Chicago naar Washington. Hier nam ze deel aan een conferentie die de dialoog tussen Israƫlische en Palestijnse tieners wil bevorderen.

Na de vlucht plaatste ze een post op Facebook waarin ze de gebeurtenissen beschrijft. Ook meldt ze in de post dat ze werd uitgescholden door een medepassagier vanwege haar geloof.

Een woordvoerder van United Airlines meldt dat de stewardess meerdere malen geprobeerd heeft om Ahmad tevreden te stellen en dat het hele incident op een misverstand berust. De luchtvaartmaatschappij heeft met haar gesproken en excuses aangeboden, maar Ahmad liet later weten dat ze zich tijdens het gesprek niet serieus genomen voelde.