Binnenland

Enorme verkeerschaos rond Rotterdam

03-06-2015 09:11

Het verkeer in het zuidwesten van het land ondervindt woensdag grote problemen. De Moerdijkbrug is tot zeker 10.00 uur gestremd in de richting van Rotterdam vanwege een ongeluk met een vrachtwagen.

Rond 04.00 uur kantelde de vrachtwagen en de lading ijzer belandde op de rijbaan van de A16.

Drie rijstroken zijn dicht en alleen de vluchtstrook is nog open van de belangrijke verbindingsweg tussen Zuid- en West-Nederland. Er zijn omleidingsroutes, maar volgens een woordvoerder van de ANWB hebben de verkeersproblemen zich ,,als een olievlek” uitgebreid in het zuidwesten van het land. Een verkeersinfarct wil hij het nog niet noemen, maar hij zegt wel dat er serieuze problemen zijn.

Het verkeer wordt aangeraden de Moerdijkbrug te mijden. Automobilisten vanuit Antwerpen met bestemming Rotterdam kunnen beter omrijden in de richting van Bergen op Zoom. Weggebruikers vanuit Eindhoven doen er goed aan om te kiezen voor de A2 en de A15 (via Den Bosch en Gorinchem) en vanuit Breda kan men ook beter via Gorinchem of Zeeland gaan. Maar ook op omleidingsroutes loopt het verkeer vast. In totaal staan er vele tientallen kilometers file.

Volgens de ANWB is het nog een geluk dat het een woensdag is, een relatief rustige verkeersdag. ,,Maar aan die informatie heb je weinig aan als je in een van die files staat te wachten.”

Het ongeluk met de truck gebeurde net over de brug aan de noordkant. De chauffeuse is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Volgens berichten op Twitter is ze ongedeerd.