Buitenland

Doden na schietpartij bij kerk

18-06-2015 08:31

In het Amerikaanse Charleston zijn negen doden gevallen toen een man ineens om zich heen begon te schieten in een historische Afro-Amerikaanse kerk. Vermoedelijk had de schutter racistische motieven, aldus een lokale politiechef. Onder de doden is ook dominee Clementa Pinckney.

Na de schietpartij kwam er ook een bommelding binnen. De politie gelastte daarom omstanders om afstand te houden. Volgens de politiechef is inmiddels gebleken dat het ging om een vals alarm. De politie hield na de schietpartij een man aan, maar zei later nog steeds op zoek te zijn naar een verdachte van de schietpartij.

Burgemeester Joe Riley van Charleston reageerde met afschuw op de slachtpartij: “Een boosaardige en haatdragende persoon heeft de levens genomen van burgers die samen waren gekomen om te bidden,” zo zei Riley.

Ook politiechef Gregory Mullen reageerde geschokt. Hij noemde het “niet te bevatten dat iemand in deze samenleving een kerk binnenloopt waar mensen een gebedsbijeenkomst houden en hun levens neemt.”