Binnenland

Massaclaim om pgb-problemen

23-06-2015 07:34

Particuliere zorgverleners die door de vertraging van de betaling van persoonsgebonden budgetten hun geld te laat hebben gekregen, gaan gezamenlijk een schadeclaim indienen bij de Sociale Verzekeringsbank. Gedupeerden kunnen zich vanaf dinsdag melden bij de Stichting Pgb Schadeclaim. Dat meldt de NOS.

De Leeuwardense advocaat Eric van der Goot gaat namens de zorgverleners procederen. Hij wil de schaderegeling van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn niet afwachten. Tientallen zorgverleners hebben zich al gemeld bij de stichting.

De raadsman hoopt voor hen een regeling te treffen bij de Sociale Verzekeringsbank. Lukt dit niet, dan spant hij een kort geding aan. Volgens Van der Goot staat hij met een grote groep zorgverleners sterk bij de rechter.

Van der Goot won vorige week een zaak tegen de Sociale Verzekeringsbank. De rechter kende een vrouw die een pgb te laat uitbetaald had gekregen een verhoging van 25 procent toe.

Vorige week stelden deskundigen al dat de uitspraak van de rechter in die zaak grote gevolgen kon hebben. Belangengroepen melden dat er nog steeds dagelijks meldingen binnenkomen van pgb’s die te laat of helemaal niet zijn uitgekeerd.

Anp/TPO