Mensen met een mening – donderdageditie

25-06-2015 19:25

“Ik weet zeker dat ik als selfmade boeddhiste al een paar keer eerder heb geleefd”

LUV-zangeres Marga Scheide gelooft heilig in reïncarnatie, vertelt ze aan het AD. Ze wil geen ‘zweverig type’ worden genoemd, omdat dat volgens haar ‘niet past bij een vrouw die altijd met beide benen op de grond staat’.

 

“Je gaat niet net zolang klagen totdat de organisatoren hun vergunning volgend jaar niet krijgen. Jammer genoeg stellen sommige Rotterdammers hun eigenbelang wél voor dat van de gemeenschap. Daarom loopt nu een rechtszaak tegen DÂK, en kan het silent (!) filmfestival Roffa mon Amour, op een nabijgelegen dak, waarschijnlijk niet doorgaan.”

In Rotterdam koop je de overhemden niet langer met de mouwen opgestroopt, maar is vooral een klaagcultuur ontstaan, constateert Tara Lewis, bij Vers Beton
http://versbeton.nl/2015/06/klagende-rotterdammers-maken-cultureel-klimaat-onmogelijk/

 

“Ik heb niemand willen kwetsen. Ik gaf meerdere voorbeelden van storingen op het spoor om de discussie aan te zwengelen om als sector nog meer te doen om storingen te voorkomen en sneller op te lossen als deze zich voordoen.”

De zoveelste topman die deze week door het stof moet: nieuwe ProRail-directeur Pier Eringa, die gisteren in een interview zei: “Als ik na een zelfmoord een smsje krijg, denk ik: verdorie, waarom niet een minder druk tijdstip uitgekozen?” https://twitter.com/petersonneveld/status/614067706518704128

 

Jan Dijkgraaf over het nieuws dat na de NS nu ook ProRail in de fout blijkt te zijn gegaan.

http://politiek.tpo.nl/2015/06/25/spoordrama-na-ns-nu-ook-prorail-in-de-fout/

 

“Mijn snotneus (5) speelt het slimmer dan Jesse Klaver.”

Onderhandelen ‘met open vizier’ is minder stoer en verstandig dan het lijkt, schrijft NRC-columnist Christiaan Weijts.

 

“Je kaarten leg je alleen open op tafel als je eigenlijk niet van plan bent om serieus te onderhandelen. Wie de intentie heeft een akkoord te bereiken, onderhandelt niet via camera’s. Klavers ‘open vizier’ moet dus maskeren dat hij alleen electoraal wil scoren. Hij gokt erop dat die btw-verhogingen toch wel sneuvelen – want de andere drie constructieve neefjes zullen ook wel tegen zijn – en zo neemt hij een voorschot op een gekaapte afglans: lage BTW dankzij JFK!
Voor nu lijkt dat een succesvolle strategie. Op de wat langere termijn kan die hem lelijk opbreken. De coalitie zal namelijk wel link uitkijken om Klaver er een volgende keer weer bij te vragen. Waarmee ook GroenLinks een partij wordt die alleen maar roept vanaf de flanken.”

Nogmaals Weijts.