TPOok!

 
Buitenland

Zelfmoordaanslag moskee in Koeweit

Meerdere doden

Tags: ,

Bij wat een bomaanslag op een sjiietische moskee in Koeweit lijkt te zijn zijn waarschijnlijk meerdere doden gevallen. Dat meldt persbureau Reuters. Volgens de eerste berichten zijn er in ieder geval vijf slachtoffers te betreuren.

De getroffen al-Sadeq-moskee was op het moment van de aanslag druk bezocht vanwege het vrijdaggebed. De moskee wordt gebruikt door sjiieten.

De sjiitische minderheid in Koeweit staat voor bijna 40 procent van de bevolking van 850.000 Koeweiti’s. Het land wordt sinds halverwege de achtiende eeuw geregeerd door de soennitische familie al-Sabah.

Update 27-6: In Koeweit zijn meerdere mensen aangehouden die betrokken zouden zijn bij de aanslag. Dat heeft een bron bij de veiligheidsautoriteiten zaterdag gezegd. Achttien verdachten zouden worden ondervraagd, meldt nieuwszender al-Arabiya. De aanslag is opgeëist door soennitische terreurgroep Islamitische Staat (IS). Het was een van de bloedigste aanslagen in het land in de afgelopen jaren.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.