Buitenland

VIDEO – ISIS-executie tussen ruïnes amfitheater van Palmyra

04-07-2015 19:26

De extremisten van Islamitische Staat (ISIS) hebben zaterdag beelden verspreid van een executie van tussen de twintig en dertig Syrische militairen in Palmyra. De massamoord is blijkens de beelden uitgevoerd door jonge schutters in een amfitheater van de ruïnes van Palmyra, ruim 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Damascus.

[jwplayer mediaid=”580838″]

De executies vonden plaats voor een grote, zwarte ISIS-vlag. Te zien was hoe honderden mannen in burgerkleding toekijken terwijl de doodvonnissen werden voltrokken. De beulen lijken tieners te zijn.

Op close-ups is te zien dat een aantal slachtoffers vermoedelijk is mishandeld. De mannen moesten een doodvonnis aanhoren, waarna ze met pistoolschoten om het leven werden gebracht. Volgens ISIS ging het om regeringsmilitairen die in de stad Homs gevangen waren genomen.

De wereldberoemde ruïnes uit de oudheid liggen naast de stad Tadmur. Beide zijn 21 mei in handen gevallen van de soennitische extremisten van IS. Aangenomen wordt dat de opnames kort na 21 mei zijn gemaakt.

palmyra3 palmyra2 palmyra1