Weten & Tech

Mans En Garde: HASBRO Super Soaker Barrage

05-07-2015 17:30

supersoakerfloodfire

 

Afgelopen donderdag werd de zomervakantie van de basisschool waar ik als vrijwilliger twee middagen per week de bibliotheek beheer, ingefeest in een speeltuin. Toen ik er aankwam was er een groot watergevecht gaande. Nieuwsgierig naar het moderne watertuig hield ik mij vreedzaam op een afstandje alleen met de bestudering van het gebruikte hydromaterieel en de kalibers ervan bezig. Ik was zelf onbewaterd. Desalniettemin werd ik als noncombatant binnen luttle minuten van alle kanten belaagd. Pas na het buitmaken van geladen watertuig, waar ik gezien mijn roestige vaardigheden aanvankelijk vrij amateuristisch mee terugschoot, wist ik na enige tijd uit de vuurlinie te ontsnappen.

Hoge adrenalinesituaties maken je messcherp. Vooral qua waarneming. Wat logisch is. Je bent er immers van afhankelijk voor het plannen van je verdediging of (tegen)offensieve operaties. Het stelt je eveneens in staat om incoming zo goed en zo kwaad mogelijk te ontwijken. Wat met modern watertuig nagenoeg onmogelijk is. Elke seconde van waarneming en actie wordt dankzij de vrijkomende overlevingsstofjes glashelder opgeslagen. Data waarmee ik zeiknat op een veilige afstand kon beginnen met een eerste analyse van de Slag om het Waterpunt. Wat onderstaand verder is uitgewerkt.

Wie de kraan beheerst, heerst

Zelfs de jongsten hadden al het tactische inzicht dat wie het ‘munitiedepot’ beheerste, heerste. Dus werd de kraan waar herladen kon worden een hoofdfront dat talloze felle gevechten zag. Bij uitstek de plek ook om de zware (groeps)wapens in te zetten. Zoals de HASBRO Super Soaker Hydro Storm. Een volautomatisch, elektrisch op batterijen aangedreven hydrowapen kaliber Blaster, met een effectief schootsbereik van circa negen meter. Zeg maar een kinder-Gatling. Zweer nooit trouw aan een groep die het zonder doet.

Hydro Storm
SuperSoakerautoblaster

 

Tenzij de groep een of meer HASBRO Super Soaker Floodfires bezit. Dat is ver dragende artillerie. Op de productpagina van waterleverancier pinkorblue.nl staat:

De Super Soaker Floodfire kan via de speciale aansluiting aan de tuinslang worden aangesloten. Is de radius dan te klein, kan hij met de Quick-Release aansluiting losgekoppeld worden en de Floodfire functioneert met zijn 1,8 liter tank dan als een normale Blaster met een bereik van 11,5 meter.

Zo’n Dikke Bertha moet je in je arsenaal hebben. Het spreekt voor zich dat duurvuur op de maximum dracht (leidingwaterdruk-afhankelijk) alleen mogelijk is als de slang aangesloten zit. Bezuinig bij aanschaf niet op deze slang, maar schaf een megasuperlang, liefst met kevlar versterkt exemplaar aan. Dergelijke slangen kunnen moeilijker door geïnfiltreerde tegenstanders worden dichtgeknepen.

Mochten je ouders van de ‘Gebroken Waterleiding’ beweging zijn, probeer de aanschaf van dergelijke zware artillerie dan met crowdfunding te financieren.

Toegegeven, je komt qua modern watertuig niet ‘bij’ in slechts één herhalingsmiddag, maar als persoonlijk wapen beveel ik toch de HASBRO Super Soaker Barrage aan. Dit pump-action hydrowapen heeft een groot magazijn van 2.5 liter. De Barrage is verder voorzien van een verstelbare vuurregelaar met drie standen (minpunt: geen safe-stand).

Barrage
supersoakerbarrage

Stand 1, de standaardinstelling, is vér-sproeien (11 meter). Dit geeft een redelijk nauwkeurige dichte straal, wat het ook de beste stand voor sniping maakt.

Stand 2 is breed-sproeien. Te gebruiken bij gevechten op kortere afstanden tegen snel manoeuvrerende tegenstanders. Daar een correcte voorhoudshoek bepalen (‘lead’) moeilijk is tegen een beweeglijke aanvaller, is de trefkans in breed- of waaiermodus aanzienlijk groter dan in de standaardstand.

Stand 3 is vloed-sproeien. Zeg maar ‘de laatste stand’. Je team dreigt onder de voet te worden gelopen door een tsunami van aanvallers. Een tegenvloed op korte afstand -wacht tot je het wit van hun ogen ziet- kan de dag dan redden. Wel gaat de 2.5 liter tank er in vloed-sproeien snel doorheen, dus blijf goed mikken. Wat je natuurlijk altijd al doet.

HASBRO (NERF), dat de Super Soaker (een uitvinding van Lonnie Johnson, de John Moses Browning onder hydroblafferontwerpers) groot maakte, heeft een breed assortiment aan redelijk pompwaardig ogend spul, dus iets anders dan de Barrage spuit vast ook niet verkeerd. Zeker als je grote handen hebt. Deze zijn handig om een pump-action familielid van de Barrage, de dikke Double Drench, op druk te houden.

Double Drench
SuperSoakerDoubleDrench

Waterbommen

U vroeg zich wellicht al af waarom deze En Garde nou speciaal op meisjes is gericht. Welnu, het eerste wat ik bij de Slag om het Waterpunt waarnam, zeg maar gerust geschokt en verbijsterd waarnam, was dat alléén de jongens over een breed assortiment aan modern watertuig beschikten. De meisjes deden het vrijwel uitsluitend kinetisch-handmatig met waterbalonnen. Die gelukkig wel zelfsluitend in water-grade spec (o.a. doosjes van 50 of 100 stuks) breed verkrijgbaar zijn. Niet dat meisjes er beter van gaan gooien.

Dat ze ‘anders’ rennen is met het ontwerp van een kindbarend bekken een biologische verklaring voor. Voor het gooien ‘als een wijf’ ontbreekt een dergelijke bio-logische verklaring. Dat leren ze dus nog steeds niet.

Maar téééring…het is 2015!!! We streven toch al vijftig jaar fanatiek naar gendergelijkheid? Was geen spoor van te bekennen tijdens de gevechten. Het zoonkroost krijgt elk Blaster-kaliber watertuig, de dochters moeten genoegen nemen met suffe balonnetjes. De waterfabrikanten en leveranciers laten op de vaak gendergescheiden* productpagina’s nagenoeg uitsluitend jongens paraderen met watertuig. Welke waterfabrikant gaat de draak steken met deze gender-waterscheiding door een Super Soakende Fifty Gal uit te brengen? Wat prima aansluit bij de .50. Deze heeft immers de bijnaam Ma Deuce, en niet Pa Deuce.

 

*Ik zocht verder dan alleen bij pinkorblue.nl (de fotobron) maar vond alleen een meisje aan de trekker van een Nerf Rebelle Dolphina Bow Super Soaker. Sterk verouderd middeleeuws waterspul vermomd als schattig-lieve dolfijn. Op de waterpagina’s van bijvoorbeeld www.degrotespeelgoedwinkel.nl of bij Bart Smit vindt men het hydrotuig niet zelden zelfs ongeschikt voor meisjes. ‘Slegs vir’ jongens.

 
Waterbalonnen versus…

Titelfoto: HASBRO Super Soaker Floodfire