Weten & Tech

Spyware ontwikkelaar HackingTeam gehackt

06-07-2015 12:09

De Italiaanse software ontwikkelaar HackingTeam is gehackt, talloze gelekte emails van het bedrijf doen inmiddels de ronde. In totaal is zo’n 400 tot 500 Gigabyte aan data van het omstreden bedrijf buitgemaakt, zo meldt Security.nl. De gehele nacht verlustigde de internetgemeenschap zich aan het uitblijven van enige reactie van het bedrijf, waarvan de werknemers ogenschijnlijk al op één oor lagen. HackingTeam is omstreden omdat ze spyware aan totalitaire regimes zouden hebben geleverd, de emails lijken dat te bevestigen.

Toen een concurrent, producent van de FinFisher-spyware, hetzelfde overkwam mailde de CEO van HackingTeam nog cynische beledigingen rond, nu lijkt hen hetzelfde overkomen te zijn.

Omstreden klantenbestand

Tot de (potentiële) klanten zouden ondermeer Egypte, Ethiopië, Marokko, Nigeria, Bahrain, Oman, Saudi Arabië en Sudan behoren. Maar ook Duitsland, Zwitserland en de Verenigde Staten staan op het lijstje. Leveranties aan Sudan zijn extra saillant, omdat er een embargo tegen het land van kracht is.