Buitenland

Video: ISIS laat voor de eerste keer een kind gevangene onthoofden

19-07-2015 00:47

In een nieuwe door aan ISIS gelieerde media vrijgegeven video is voor de eerste keer te zien hoe een kind een gevangene onthoofdt, dat melden verschillende media. Het slachtoffer zou een Syrische kapitein zijn, die bij het onlangs ingenomen Palmyra gelegerd was. Het is de eerste keer dat ISIS in een video een kind een onthoofding laat doen, hoewel zij ook eerder wel executies door kinderen lieten uitvoeren. Zo lieten ze eerder dit jaar een jochie een ‘Israëlische spion’ executeren.

Ook werden er eerder door een jongen twee ‘Russen’ doodgeschoten. Het kind in de video maakt deel uit van de ‘cubs of the caliphate’ een rekruteringsbeweging binnen ISIS voor kinderen.

Wederom schokkende beelden:

[jwplayer mediaid=”655609″]

Onthoofdingsverbod

De video lijkt in lijn met het onlangs aangekondigde verbod op onthoofdingsfilmpjes door IS-leider Baghdadi gemaakt te zijn. Die verordonneerde weliswaar een einde aan onthoofdingen in filmpjes, maar doelde er daarbij op dat niet het hele proces getoond mag worden: alleen begin van de executie en het uiteindelijk onthoofdde lichaam mag nog ‘maar’ getoond worden.

isis-kid2 isis-kid3 isis-kid4