TPOok!

 
Buitenland

Video: ISIS laat voor de eerste keer een kind gevangene onthoofden

Slachtoffer is Syrische militair

In een nieuwe door aan ISIS gelieerde media vrijgegeven video is voor de eerste keer te zien hoe een kind een gevangene onthoofdt, dat melden verschillende media. Het slachtoffer zou een Syrische kapitein zijn, die bij het onlangs ingenomen Palmyra gelegerd was. Het is de eerste keer dat ISIS in een video een kind een onthoofding laat doen, hoewel zij ook eerder wel executies door kinderen lieten uitvoeren. Zo lieten ze eerder dit jaar een jochie een ‘Israëlische spion’ executeren.

Ook werden er eerder door een jongen twee ‘Russen’ doodgeschoten. Het kind in de video maakt deel uit van de ‘cubs of the caliphate’ een rekruteringsbeweging binnen ISIS voor kinderen.

Wederom schokkende beelden:

Onthoofdingsverbod

De video lijkt in lijn met het onlangs aangekondigde verbod op onthoofdingsfilmpjes door IS-leider Baghdadi gemaakt te zijn. Die verordonneerde weliswaar een einde aan onthoofdingen in filmpjes, maar doelde er daarbij op dat niet het hele proces getoond mag worden: alleen begin van de executie en het uiteindelijk onthoofdde lichaam mag nog ‘maar’ getoond worden.

isis-kid2

isis-kid3

isis-kid4

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.