Buitenland

Vrouw zont in bikini in Frans park, krijgt klappen wegens ‘onzedelijk gedrag’

25-07-2015 20:31

Een jonge vrouw is in elkaar geslagen in de Franse stad Reims, omdat ze in bikini lag te zonnen in een park. Een meisje dat langsliep zei dat ze onzedelijk en te bloot lag. Dat leidde tot een woordenwisseling en rake klappen. Het 21-jarige slachtoffer moest naar een ziekenhuis en kon vier dagen niet werken.

Dat meldde de lokale krant L’Union de Reims zaterdag.

Het incident gebeurde afgelopen woensdag. Een zestienjarig meisje vermaande de zonnende vrouw. Die zei terug dat ze weigerde te luisteren naar een religieuze politie, aldus L’Union. Het draaide uit op een handgemeen, waarbij de tiener hulp kreeg van vier vriendinnen.

Getuigen ontzetten het slachtoffer en ontfermden zich over haar. Vervolgens werd ze naar een ziekenhuis gebracht.

De politie weet inmiddels wie de vijf aanvallers zijn. Naast het zestienjarige meisje zijn dat vrouwen van 17, 18, 19 en 24. Zij moeten binnenkort voor de rechter komen. Hun achtergrond is niet duidelijk of is niet vrijgegeven.

De locoburgemeester van Reims heeft gereageerd op het incident. “Onacceptabel op ons grondgebied. Ik veroordeel deze agressie scherp”, schreef hij zaterdag op Twitter.

In een update laat L’Union weten dat er flink op los wordt getwitterd zonder dat het motief voor de aanval al helemaal duidelijk is. “De Twitteraars van ultra-rechts gaan los”, aldus het lekker objectieve L’union.

Anp/tpo