Buitenland

Briljante oplossing tegen wildplasprobleem komt uit San Francisco

26-07-2015 12:59

In San Francisco wordt sinds enige tijd geëxperimenteerd met een nieuw soort verf die een einde moet maken aan de vele wildplassers die de binnenstad teisteren. Een speciale coating die wordt aangebracht op muren van gebouwen zorgt ervoor dat de urine terugspettert op de benen van de wildplasser in kwestie. Dit meldt Reuters.

De speciale verf, genaamd Ultra-Ever Dry, is een ‘superhydrophobic coating’ en beschermt gebouwen tegen vrijwel alle vloeistoffen.

Met Ultra-Ever Dry werd eerder al geëxperimenteerd in uitgaansgebieden in Duitsland waar het goede resultaten opleverde.

Aangezien de caoting ervoor zorgt dat de pis terugspettert over de wildpisser zelf zal een beetje wildpisser voortaan een andere plek zoeken om tegenaan te zeiken.

Het aanbrengen van de coating op gebouwen is goedkoper dan het reinigen van gebouwen nadat ze zijn ondergezeken. Maar uiteraard is het installeren van meer openbare toiletten ook een onderdeel van San Francisco’s strijd tegen wildpisserij.

Het is nog niet bekend of Amsterdam centrum jaarlijks tijdens Koningsdag zal worden doorweekt met deze anti-piscoating maar het is wel aan te bevelen.