Buitenland

Milwaukee in ban van zomerpoema, zeg maar gerust zomerleeuw

26-07-2015 13:22

De Amerikaanse stad Milwaukee wordt geteisterd door een loslopend leeuw. Althans, volgens de vele meldingen die inwoners van Milwaukee doen want tot op heden heeft nog niemand de leeuw ook in het ech gezien. Het enige bewijs tot nu toe is een filmpje met daarop iets wazigs wat eventueel met veel fantasie een hele grote kat zou kunnen zijn.

Paniek om de al dan niet virtuele leeuw blijft echter om zich heen grijpen. Zaterdagavond nog sloot de politie van Milwaukee een park af omdat iemand daar de leeuw had gezien. Eenmaal ter plaatse vonden de agenten geen leeuw.

De afgelopen dagen is de leeuw al op diverse plaatsen in Milwaukee opgedoken: in straten, parken en vijvers, al dan niet in gezelschap van babybleeuwtjes.

Een pitbullterriër werd zelfs door een agent neergeshoten omdat iemand in paniek de politie had gebeld met de mededeling dat de leeuw in een tuin rondscharrelde. De pitbull overleefde de schietpartij en zal weer volledig herstellen.

Als de leeuw al echt is, blijft het een raadsel waar het dier überhaupt vandaan komt: de dierentuin van Milwaukee heeft namelijk laten weten geen leeuw te missen.