Buitenland

Frankrijk stuurt 120 extra agenten naar Kanaaltunnel

29-07-2015 20:07

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve stuurt 120 extra agenten naar Calais om de Kanaaltunnel te bewaken. Ze moeten samen met de al aanwezige 350 politiemannen voorkomen dat migranten via de tunnel illegaal Groot-Brittaniƫ bereiken. Dat schrijft de Franse krant Le Monde woensdag.

De maatregel werd genomen nadat migranten deze week meerdere keren in grote groepen probeerden de tunnel binnen te dringen.

In de nacht van dinsdag op woensdag deden zo’n 1500 vluchtelingen een poging. Daarbij overleed een vluchteling uit Sudan, nadat hij door een vrachtwagen werd aangereden.

Een jonge Egyptenaar werd woensdag op het Parijse treinstation Gare du Nord geƫlektrocuteerd toen hij probeerde op het dak van de Eurostar te springen vanaf het dak van een andere trein, schrijft Le Monde.

Vermoedelijk wilde de 16-jarige op het dak van de Eurostar, de trein die rijdt van Parijs naar Londen via de Kanaaltunnel, Engeland bereiken. Het is niet duidelijk of de jongen de zware elektrische schok heeft overleefd.

Groot-Brittanniƫ heeft 7 miljoen pond (9,8 miljoen euro) beschikbaar gesteld voor het aanscherpen van de beveiliging van de tunnel.

Anp