Buitenland

Vrouw van dichtbij met shotgun in achterhoofd geschoten, midden in druk Hollywood

29-07-2015 13:05

Screen Shot 2015-07-29 at 11.35.41
 
De verdachte.

 
Een van de gruwelijkste moordpartijen in Los Angeles de afgelopen jaren is waarschijnlijk die van de moord op de 30-jarige Carrie Melvin.

Melvin liep op de avond van 5 juli samen met haar vriend door één van de drukste toeristengebieden in Hollywood, vlakbij de bekende Walk of Fame, toen ze plotseling van achteren met een shotgun van dichtbij in haar hoofd werd geschoten. Ze was op slag dood. Haar vriend raakte niet gewond. Ze hadden de schutter niet zien aankomen.

De dader vluchtte meteen in een auto. De politie hield later de 31-jarige Ezeoma Chigozie Obioha aan op verdenking van de moord.

Obioha is eigenaar van een kledingwinkel en zou Melvin hebben ingehuurd voor het op social media promoten van zijn winkel. Daarover is vervolgens een zakelijk conflict ontstaan.

Een cheque ter waarde van enkele honderden dollars die Obioha had uitgeschreven zou niet zijn gedekt. Melvin zou daarop hebben gedreigd hem voor de rechter te slepen.

De verdachte wordt nu aangeklaagd voor moord. Volgens de aanklager heeft de verdachte de moord gepland en heeft hij in een hinderlaag liggen wachten tot zijn slachtoffer voorbij kwam lopen.

Bovendien zou hij de moord louter uit financieel gewin hebben gepleegd.

Zelf ontkent de verdachte alle betrokkenheid bij de moord. Volgens zijn advocaat is er geen bewijs en wordt er ‘een heel negatief beeld geschetst van mijn cliënt, terwijl ik hem juist heel anders ken’.

Ook is volgens de advocaat niet bewezen dat verdachte en slachtoffer elkaar kenden.

Als de verdachte schuldig wordt bevonden kan hij de doodstraf krijgen.

Hieronder een fimpje van de verdachte waarin hij zichzelf en zijn bedrijf aanprijst: