Buitenland

Britse minister BuZa: ‘Afrikaanse migranten bedreigen Europese manier van leven’

10-08-2015 00:02

Ophef over uitspraken door de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Philip Hammond. Tijdens een bezoek aan Signapore haalde de minister zich de #OPHEF!-woede op de hals door te suggereren dat Afrikaanse vluchtelingen de ‘Europese manier van leven’ en ‘sociale structuur’ bedreigen.

Hammond pleit voor strenge EU-wetten die het makkelijker maken Arikaanse vluchtelingen terug te sturen nar hun eigen land.

Direct na de uitspraken van de minister barstte een storm van #OPHEF! los.

Oppositielid, en ‘schaduwminister van Buitenlandse Zaken’, Hilary Benn noemde de uitspraken ‘bangmakerij’. Volgens Benn moet Hammond ‘oppassen met welke uitspraken hij doet’.

De baas van Amnesty Internaional in het Verenigd Koninkrijk vindt de uispraken ‘schandalig’ en ‘kwaadaardig’.

Samengevat ging de #OPHEF! veroorzakende speech van minister Hammond als volgt:

 

“Zolang de wetten van de Europese Unie blijven zoals ze zijn, hoeft een vluchteling slechts voet aan land te zetten in Europa om er verder zeker van te zijn nooit meer te worden teruggestuurd.

Dat is een situatie die we niet langer kunnen handhaven. Europa kan zichzelf niet verdedigen en de huidige levensstandaard en sociale infrastructuur handhaven als het miljoenen Afrikaanse migranten moet opnemen.

Het probleem kan uiteindelijk worden opgelost als het mogelijk wordt om degenen die geen recht hebben op asiel terug te kunnen sturen naar hun land van herkomst. Dat zou onze eerste prioriteit moeten zijn. Dit is de sleutel tot de oplossing voor de crisis in Calais.”