Buitenland

Twee mensen afgeslacht in Ikea te Zweden

10-08-2015 15:52

 

Update: tijdens een persconferentie heeft de Zweedse politie laten weten dat er twee verdachten zijn aangehouden.

De persoon die in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt zou ook één van de verdachten zijn. Het zou gaan om een man die is geboren in 1979.

De aangehouden verdachte is een man, geboren in 1992.

Tussen de twee verdachten zou “een link” zijn maar de politie wilde dat verder niet specifieren. Ze zouden de slachtoffers niet kennen. De twee slachtoffers zelf waren wel bekenden van elkaar.

De verdachten zijn geen bekenden van de politie.

 

 

 

Bij een steekpartij in een vestiging van Ikea in Vasteras, zo’n 40 kilometer westen van Stockholm in Zweden zijn twee klanten, een man en een vrouw, om het leven gekomen. Dat heeft de politie gezegd tegen verscheidene Zweedse media. Een derde klant, een man van 35 jaar is levensgevaarlijk gewond geraakt, naar een ziekenhuis afgevoerd en wordt geopereerd.

De aanval had plaats in de Ikea in de plaats Västerås in het midden van het Scandinavische land. Over de achtergrond van het geweld en mogelijke motieven van de dader is nog niks bekend. De politie zou een verdachte hebben opgepakt. De gearresteerde man was geen bekende van de politie.

Volgens filiaalmanager Mattias Johansson sloeg de dader rond 13.00 uur toe. De slachtoffers zouden gewone klanten zijn, aldus Johansson. Het personeel verkeert in shock, er zou binnen veel bloed liggen. De politie heeft de omgeving afgezet.

Anp