Buitenland

Hoofdverdachte Zweedse IKEA-moorden ontwaakt, zal worden verhoord

13-08-2015 11:50

De 36-jarige Zweedse asielzoeker uit Eritrea, die wordt gezien als hoofdverdachte van de IKEA-moorden afgelopen maandag in Zweden, is in het ziekenhuis ontwaakt na diverse levensreddende operaties. Hij zal zo spoedig mogelijk worden verhoord maar de Zweedse politie kon nog niet zeggen wanneer dit zal gebeuren. Dit meldt Aftonbladet.

De hoofdverdachte raakte zwaargewond nadat hij een moeder en haar zoon had doodgestoken in de IKEA. Waarschijnlijk heeft hij daarna zichzelf verwond. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Ondertussen groeit ook de verdenking tegen de tweede verdachte, een 23-jarige Zweedse asielzoeker, eveneens afkomstig uit Eritrea. Deze verdachte zit vast en werd direct na de moorden opgepakt in de buurt van de IKEA.

De politie gaat er nog altijd vanuit dat de twee verdachten elkaar kennen. Ze verbleven beiden in hetzelfde asielzoekerscentrum.

Volgens Aftonbladet is nog onduidelijk waar hij exact van wordt verdacht maar is het inmiddels meer dan ‘medeplichtigheid’ waar hij in eerste instantie van werd verdacht.

De advocaat van deze verdachte laat weten dat haar cliƫnt volstrekt onschuldig is en niets heeft gedaan.

Ook lijkt er vooralsnog weing bewijs voorhanden te zijn. Toen de verdachte werd opgepakt had hij geen bloedsporen op zijn kleding.

De politie geeft verder geen details over het onderzoek.