Buitenland

24-jarige man, 21-jarig vrouw zwaargewond, 40-jarige vrouw lichtgewond bij steekpartij Zweden

17-08-2015 12:59

Update: de zwaargewonden zijn een 24-jarige man en een 21-jarige vrouw. De toestand van de vrouw is kritiek, de man verkeert inmiddels in stabiele toestand.

Een 40-jarige vrouw raakte lichtgewond. Zij was op het moment dat ze werd neergestoken aan het bedelen. Maar de politie gaat er niet vanuit dat de aanval tegen bedelaars is gericht.

Update: de politie gaat er van uit de slachtoffers geheel willekeurig zijn gekozen. De aangehouden verdachte is een 24-jarige. Hij is een bekende van de politie. Zijn laatst bekende adres was een hostel maar daar was hij al een jaar niet meer gesignaleerd.

Update: volgens getuigen stak de dader eerst een man van achteren neer en liep toen verder naar het stadscentrum om twee vrouwen neer te steken. De man en een vrouw raakten zwaargewond, de andere neergestoken vrouw is lichtgewond geraakt.

In de Zweedse plaats Norrköping zijn vanochtend drie mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Eén man zou zijn gearresteerd. Dat melden Zweedse media.

De politie wil nog niets zeggen over het geslacht of de leeftijd van de dader. Volgens de geruchten zou de aangehouden persoon een man zijn, zo geeft ook de politie aan, maar een woordvoerder wil hier niet verder op ingaan, noch ‘speculeren’ over het soort gebruikte wapen.

Een vrouw raakte licht gewond, een andere vrouw en en man zijn er erger aan toe. Vooralsnog lijkt er geen relatie tussen de dader en de slachtoffers.

Dit bericht wordt aangevuld