Buitenland

Britse minister van immigratie gaat illegalen keihard aanpakken

25-08-2015 16:23

Volgens nieuwe wetten die het Britse ministerie van immigratie aan het ontwerpen is, worden illegale immigranten voortaan keihard aangepakt. Zo kunnen ze rekenen op zes maanden celstraf als ze worden betrapt bij het verrichten van betaalde arbeid. Dit meldt Itv.

Ook bedrijven waar illegalen werken zoals avondwinkels, kroegen en nachthoreca kunnen direct worden gesloten als ze worden betrapt op het werken met illegalen.

Volgens de Britse minister van Immigratie James Brokenshire moeten de nieuwe wetten het ‘beeld van Groot-Britannië als softe rechtstaat veranderen’.

“Als je hier als illegaal leeft zullen we er alles aan doen om te voorkomen dat je werkt krijgt, een flat kunt huren, een bankrekening kunt openen of een auto mag besturen. We zullen misbruik blijven bestrijden en willen bouwen aan een immigratiesysteem dat alleen werkt voor Britse burgers en degenen die het spel volgens de regels spelen.

“Illegale arbeiders hebben uitzicht op gevangenisstraf en werkgevers die illegalen laten werken raken hun onderneming kwijt, kunnen hun vergunningen inleveren en lopen het risico op vervolging”, aldus de minister in een officieel statement.