Buitenland

VIDEO – Amerikaanse verslaggeefster en cameraman doodgeschoten in live-uitzending

26-08-2015 15:06

Een verslaggeefster – Alison Parker (24) – van de Amerikaanse lokale zender WBDJ7 en haar cameraman – Alan Ward (27) –  zijn woensdag in Bedford County, Virginia doodgeschoten tijdens een live-uitzending. Parker was bezig met een interview in de buitenlucht bij een winkelcentrum toen ze werd aangevallen. Volgens de zender bleef de geïnterviewde ongedeerd. De dader heet Vester Flanagan. Terwijl hij op de vlucht was,  zette hij onder een andere naam zelfgemaakte beelden van de moord op Twitter. Zowel zijn Facebook- als Twitter-account gingen kort daarna offline. Daarna deed hij een mislukte zelfmoordpoging. Flanagan is een oud-collega van de twee slachtoffers.

Update 20.32 – Dader alsnog overleden

Nadat hij een mislukte zelfmoordpoging deed op een snelweg ten zuidwesten van Washington is Flanagan alsnog overleden in een ziekenhuis.

Update 18.17 – Dader leeft nog, heeft zich verwond

Update 17.57 – Dader pleegt zelfmoord

Update 17.15 – Schutter twittert, zet beelden schietpartij op Twitter. [jwplayer mediaid=”894377″] Bryce

Bryce Bryce 3 Update 16.47 – Het is niet duidelijk wat het motief was van de gevluchte dader. De schutter is op beelden van de schietpartij even te zien. Volgens plaatselijke media is hij geïdentificeerd en wordt hij achtervolgd op de snelweg Interstate 81 waar hij in noordelijke richting zou rijden. Het zou gaan om een verbitterde ex-collega van de twee slachtoffers. Die waren beiden verloofd met collega’s bij de zender.

http://youtu.be/6j_UFwWtmTk

Dader was even in beeld

dader alison parker

Dit bericht wordt aangevuld.