De schepping is zinloos geworden, we riskeren totale vernietiging

27-08-2015 10:29

Slechts moedige mensen, en in hoge mate onafhankelijke denkers durven de gevaren onder ogen te zien. De meesten van ons hebben namelijk voornamelijk onbewust een te grote angst om de gevaren te herkennen. De mens is een kampioen in het ontkennen van vaak zeer evidente waarheden. Wat hij ziet, ziet hij niet. De enige verklaring hiervan is dat de angst te diep zit om te zien wat hij hoort te zien.

Op die manier rollen we in de geschiedenis van de ene rampzalige periode naar de andere. Daar tussendoor kunnen er in sommige gebieden lange periodes zijn van vrede en voorspoed, waardoor het nog moeilijker wordt mogelijke gevaren te herkennen en er zich op voor te bereiden.

De zon draait om de aarde

Alvorens te wijzen welke evidente waarheden er heden ten dage worden verworpen, of liever: helemaal niet gehoord, ook al wordt het gezegd, kunnen we het beste naar een voorbeeld uit het verleden wijzen. In de tijd dat de Kerk het voor het zeggen had, en een schrikbewind uitoefende op mensen die afweken van het ware geloof, heerste onder de mensen een diepe angst voor alles wat door de Kerk zou worden veroordeeld. Bijvoorbeeld de gedachte dat de aarde een bol was die rond de zon draaide.

Dit was makkelijk aan te tonen: je hoefde slechts vanop een toren een ruiter met een banier te volgen om te zien dat hij langzaam achter de horizon verdween. Wie echter zei dat de aarde rond was en rond de zon draaide riskeerde de brandstapel. Die persoon werd uitgelachen, bespot en voor de rechtbank gebracht. Heel het volk deed hieraan mee, ook geleerden, de koningen en keizers, de rechters, en al wie enige macht en invloed had. Het drama was dat diegene die veroordeeld werd, gelijk had.

Het is een heikele onderneming  om nu met evidente waarheden voor de dag te komen, die vandaag niet worden herkend en hevig veroordeeld. Dat kan alleen maar weerstand, ongeloof en spot oproepen. Ik doe een poging met een voorbeeld.

Gifgas in de Kalverstraat

Uit de uitlaat van een auto komt koolmonoxide. Dat is een gifgas. Door te veel van dat gas in te ademen ga je dood. Wie één kilometer met de auto rijdt, verspreidt een wolk gifgas van één kilometer lengte. De elektrische auto lost het probleem niet op, want de elektriciteitscentrales verspreiden hetzelfde gifgas in de atmosfeer. Miljarden mensen vergiftigen de lucht die we inademen, dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. De enige conclusie die we hieruit kunnen trekken is dat we moeten stoppen met autorijden. Of ten minste de auto slechts  gebruiken als het absoluut noodzakelijk is en beginnen met de maatregelen te nemen om ook die noodzakelijkheid weg te nemen.

Dit zal echter niet gebeuren; de auto is de heilige koe. We gaan dus met rasse schreden naar de catastrofe waarin de lucht die we inademen onomkeerbaar vervuild is. Diegenen die hiervoor waarschuwen worden niet geloofd. Ook al drukt men mensen met de neus op de feiten: ze zien het niet. Helaas hebben diegenen die waarschuwen gelijk.

Moest ik een gasfles vullen met koolmonoxide en op facebook zetten dat ik morgen in de Amsterdamse Kalverstraat een gifwolk zal verspreiden, komt een hele politiemacht op de been om dit te belemmeren. De kranten zouden er vol van staan. De straten worden afgezet. De internationale pers strijkt neer in de stad. Niemand mag nog het centrum van de stad betreden. Als ik met mijn gasfles zou proberen de Kalverstraat te bereiken, zal ik worden neergeknald. Maar ik zal niet meer gas verspreiden dan eender wie van de duizenden automobilisten die vandaag ongestraft en ongehinderd rondrijden in Amsterdam.

Een door de mens zelf gecreëerde Apocalyps

De mensen zijn gewoon krankzinnig en ze gaan vrolijk naar de door hen gecreëerde Apocalyps.

Zo kunnen we nog talloze voorbeelden geven van wat waar is en van wat niet gezien wordt omdat men het niet wil zien. Het dogma van de economische groei heeft een onverbiddelijke invloed op de samenleving. Zonder groei geen werkgelegenheid. Maar we verbruiken vijf planeten, terwijl we slechts over één planeet beschikken en ons klimaat naar de knoppen gaat. De politici juichen de komst van massa’s immigranten toe, want die zijn noodzakelijk voor onze economie. Maar binnenkort moeten we echt gaan stoppen met de economische groei en wat dan?

Bovendien verricht minstens vijftig procent van de werknemers nutteloos werk zoals plannen maken die nooit worden uitgevoerd, rapporten schrijven die niemand leest, plastic rotzooi maken, enzovoorts. Bij een slim beleid kunnen jongeren worden aangezet om zich op te leiden voor de echt noodzakelijke beroepen. Weg probleem van de vergrijzing.

We leven in een tijd van een zelf gecreëerde zinloosheid

De toekomst voorspellen is onmogelijk, dus daar waag ik mij niet aan. Als we de geschiedenis van de afgelopen tienduizend jaar bekijken, dan is duidelijk dat we van de ene oorlog naar de andere gaan. Dat is een kwestie van aanpassing aan veranderende situaties. Dus het enige wat zeker is, is dat oorlog noodzakelijk is om ons aan te passen aan de veranderingen die nu plaatsvinden. Maar wie tegen wie zal vechten, waar en waarvoor, dat blijft onzeker.

Zelf gecreëerde zinloosheid

De verleiding is groot om zich nergens wat van aan te trekken en te genieten van wat de dag ons biedt. Dat is de strategie van de meeste mensen. We zien wel wat er komt en ondertussen plukken we de dag. Dit is echter een ontkenning van onze verantwoordelijkheid, terwijl de plicht om ons verantwoordelijk te gedragen juist zin geeft aan een mensenleven.

Kortom, we leven in een tijd van een zelf gecreëerde zinloosheid. Wat zinloos is, heeft geen recht meer op leven. De mensheid riskeert de totale vernietiging, want de schepping is zinloos geworden. Dat staat op het spel..