Binnenland

Els Borst overleden door steekwonden

01-09-2015 15:24

Bart van U. heeft Els Borst neergestoken. Dat blijkt uit de dagvaarding die het Openbaar Ministerie dinsdag heeft uitgebracht. Van U. moet zich volgende week dinsdag voor de rechtbank verantwoorden. Van U. wordt er ook van verdacht dat hij in januari van dit jaar zijn zus heeft gedood. Voor die zaak heeft hij al twee maal pro forma voor de rechtbank Rotterdam gestaan.

Update 17.44 -Van U. stak 41 keer in op Borst

Borst is om het leven gekomen door 41 steekwonden. Dat staat in de dagvaarding die Bart van U., die verdacht wordt van de moord op Borst, vorige week heeft ontvangen, meldt zijn advocaat Noƫlle Pieterse. Het gaat om steekwonden aan het hoofd en aan de handen.

Els Borst werd in februari 2014 dood gevonden in de garage bij haar woning in Bilthoven. Van U. kwam pas in januari 2015 in het vizier als verdachte, nadat DNA-materiaal op de plaats delict overeen bleek te stemmen met DNA dat werd gevonden na de moord op de zus van Van U. in haar woning in Rotterdam.

Pas een aantal dagen na de dood van Borst kwam naar buiten dat het ging om een misdrijf, maar details bleven uit. Tot dan toe sloot de politie de mogelijkheid van een ongeval niet uit.

Lees ook

OM- Dagvaarding uitgebracht in zaak-Borst