Buitenland

Automobilist rijdt in op groep Koerden in Bern (schokkende beelden)

12-09-2015 20:16


https://youtu.be/6Pb2iHhUls8

Bij ongeregeldheden rond demonstraties van Turken en Koerden in de Zwitserse hoofdstad Bern zijn zaterdag meerdere gewonden gevallen toen een auto op een groep Koerden inreed. Verschillende Zwitserse media meldden dat een Turkse nationalist achter het stuur van de bewuste auto zat. Het is onduidelijk hoeveel gewonden er precies zijn gevallen. Onder de gewonden zijn ook agenten.

Turken waren op het Helvetiaplatz bijeen gekomen om te protesteren tegen de – in hun ogen – terroristische acties van strijders van de Koerdische arbeiderspartij PKK. De Koerden antwoordden met een tegendemonstratie en dat liep uit op een confrontatie tussen beide groepen. Ze werden uiteengedreven door de oproerpolitie. Vlakbij het plein reed de bewuste autobestuurder in op de Koerden.

Op filmpjes die door omstanders zijn gemaakt is een donkere auto te zien die in een bocht van de Schwellenmattstrasse in een groep rijdt. Verscheidene mensen buitelen over de motorkap heen en smakken tegen de grond. De politie zette het hele gebied meteen af, waarna ambulances af en aan reden om gewonden weg te halen. Ook elders in de stad kwam het tot rellen tussen beide groepen, met gewonden tot gevolg.

Anp