Buitenland

Moslim-terrorist steekt agente in Berlijn neer – Neergeschoten door politie

17-09-2015 17:31

De ‘verwarde man’ die donderdagochtend een politieagente in Berlijn neerstak blijkt een moslim-terrorist. Dat meldt Bild. De dader werd door een collega van het slachtoffer neergeschoten en overleed later in het ziekenhuis. De man droeg een enkelband, maar had die donderdagochtend weten af te krijgen, waarna hij in de wijk Spandau mensen op straat bedreigde met een mes. In 2008 werd hij veroordeeld omdat hij een aanslag wilde plegen op de toenmalige Iraakse premier die een staatsbezoek aan Duitsland bracht. Rafik Y. was lid van de terreurorganisatie Ansar al-Islam die inmiddels is opgegaan in ISIS.

Update 18.02 – Dader wilde in 2004 aanslag plegen tijdens staatsbezoek

Rafik Y. werd veroordeeld omdat hij in 2004 tijdens een staatsbezoek van de toenmalige Iraakse premier Iyad Allawi aan Duitsland een aanslag wilde plegen.

Update 17.45 – Dader eerder veroordeeld voor terrorisme

De dader is de Irakees Rafik Y. Hij werd in 2008 veroordeeld tot acht jaar omdat hij deel uitmaakte van een buitenlandse terroristische organisatie. Hij werd in 2013 vrijgelaten.Dat zei openbaar aanklager Dirk Feuerberg tijdens een persconferentie.

Dit bericht wordt aangevuld