Buitenland

Duitse christenen waarschuwen voor toenemend islamitisch geweld in AZC’s

27-09-2015 13:13

Screen Shot 2015-09-27 at 12.07.49

Vooraanstaande vertegenwoordigers van Duitse religieuze organisaties luiden de noodklok over toenemend islamitisch geweld in asielzoekerscentra en overige vluchtelingenopvangsplekken. Vooral christenen en Yezidi’s worden in toenemende mate slachtoffer van geweld dat wordt gepleegd door conservatieve moslims. Dit meldt Die Welt.

Een bestuurslid van de organisatie voor Oosterse Christenen in Duisland laat aan Die Welt weten “veel verslagen te kennen van christenen die zijn aangevallen door moslims”.

Volgens hem is dit nog maar ‘het topje van de ijsberg’ en zal het geweld alleen maar toenenemen als ook de vluchtelingenstroom toeneemt.

Het bestuurslid stelt voor vluchtelingen te scheiden naar religie maar beseft dat dit hooguit een tijdelijke oplossing is.

De voormalige Duitse minister van Buitenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) noemt het ‘triest’ dat scheiden van vluchtelingen op basis van religies nodig is. “We moeten vanaf het begin af aan duidelijk maken dat we de regels van onze liberale beginselen van de rechtstaat altijd en overal consequent zullen naleven”, aldus Friedrich die islamitische organisaties oproept hun achterban te vragen ‘onze rechtsorde en cultuur te respecteren’.

CDU-fractievoorzitter Volker Kauder heeft inmiddels van islamitische organisaties geëist dat ze “duidelijk afstand nemen van de aanvallen op christenen en Yazidi’s door moslims in asielzoekerscentra”.

Cem Özdemir, leider van de Duitse De Groenen, pleit voor een betere bescherming van christenen en andere minderheden in asielzoekerscentra. Wel zegt hij dat “de islam een onderdeel is van Duitsland” maar dat “islamisme dat duidelijk niet is”.

“Onze tolerantie dient niet te worden opgevat als zwakte en daarom kan worden uitgebuit”, aldus de Groenen-leider.