Buitenland

13 doden bij schietpartij in school Oregon

01-10-2015 20:25

https://youtu.be/RqJ9UaQvwR0

 

Update 22.55 – Schutter gedood

De schutter die een bloedbad aanrichtte op een school in het Amerikaanse Roseburg, is in de school door de politie onder vuur genomen. Hij schoot ook terug. De man is bij de schotenwisseling gedood. Dat zei de sheriff van het departement Douglas County, waar Roseburg onder valt.

Update: briefing van de county sherrif:

“At about 10:38 AM, the 911 center received a report of a shooting at Umpqua Community College. Police units from multiple juristictions have responded. Students and faculty members are being bused to the Douglas County Fairgrounds and can be picked up there. We have no further information at this time.”

Bij een schietpartij op het Umpqua Community College in Roseburg, in het zuidwesten van de staat Oregon, zijn donderdag zeker 13 mensen om het leven gekomen. Tenminste 20 mensen raakten gewond. Eerder werd nog gesproken over “zeker 10” en later nog 7 doden.

Op de school, een community college voor hoger beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs, zitten ongeveer 3300 leerlingen. Volgens een woordvoerder is de dader gedood; eerder werd gemeld dat hij was ingerekend. Het zou gaan om een man van eind twintig, over zijn identiteit en motief is nog niets bekend.

Bericht wordt aangevuld.