Buitenland

ISIS executeert drie Assyriërs en eist losgeld

09-10-2015 17:39

De terreurgroep ISIS heeft drie Assyriërs geëxecuteerd en eist nu in een video losgeld voor nog eens zo’n 200 tot 250 andere Assyrische gevangenen, dat melden verschillende media. Het losgeld voor hen zou oplopen tot zo’n 10 miljoen dollar.

De executie had al vorige maand plaats, maar werd nu pas bekend gemaakt. Onderstaande video werd het Libanese OTV uitgezonden:

Steniging

Supporters van de Islamitische Staat (IS) twitterden deze week daarnaast heftig over de steniging van een ‘overspelige man’, die door religieuze politie van IS zou zijn uitgevoerd. Een ‘reportage’ bestond uit deze schokkende beelden;

steniging1 steniging3

Boko Haram

Verder werd bekend dat Boko Haram nogmaals haar steun betuigde aan IS onder Abu Bakr al-Baghdadi, als “IS Provincie West-Afrika”. De zelfbenoemde “IS Provincie Sinaï” probeerde daarnaast geestverwanten in Somalië zover te krijgen een Oost-Afrikaanse IS-provincie uit te roepen.

“Blijf in het Kalifaat”

Het is ISIS niet ontgaan dat het Kalifaat op zijn zachts gezegd niet zo populair is. Met propagandavideo’s probeert men nu Syriërs te bewegen niet te vertrekken, zo weten ondermeer de Volkskrant en de Wallstreet Journal.