Buitenland

Zeker 30 doden bij aanslag in Turkije

10-10-2015 10:26

Bij een explosie in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker dertig mensen omgekomen. Zeker 126 mensen raakten gewond, meldde CNN-Türk op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerdere cijfers gingen uit van 20 doden. De ontploffing was bij het belangrijkste treinstation van de stad.De Turkse regering spreekt van een terreuraanval.

Volgens eerste berichten blies een man met een bomgordel zich op in het publiek. Op de plek waren veel aanhangers van onder meer de Koerdische Partij voor Vrede en Democratie en de Democratische Volkspartij bijeen. Er zijn ook meldingen van een tweede explosie in de buurt. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Crisisberaad

Premier Ahmet Davutoglu houdt een crisisberaad met de veiligheidsdiensten, lokale autoriteiten en de ministers van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid.

Op de plek van de ontploffing waren veel aanhangers van Koerdische en pro-Koerdische politieke partijen bijeen. Een vredesmars tegen het gewapende conflict tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdische arbeiderspartij PKK stond op punt van beginnen. De mars gaat niet door en de organisatie heeft mensen opgeroepen naar huis te gaan. De politie heeft het gebied ontruimd en afgezet.

(TPO/ANP)