Opinie

Bonusquote: MH17, de OVV, transparantie en de ‘vrije’ pers

13-10-2015 13:32

“Beste NLR-medewerker,
Vanmiddag om 13:15 uur presenteert de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) het rapport over de MH-17. Het NLR heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het onderzoek, vanwege zijn kennis op het gebied van zelfbeschermings- en dreigingssystemen. We verwachten daarom veel belangstelling van de pers, ook met betrekking tot het NLR-aandeel in het onderzoek. Met de OVV hebben we afgesproken dat alle vragen over het onderzoek en de onderzoeksresultaten beantwoord worden door de OVV. Mochten jullie vragen krijgen van de pers, hetzij via de mail, telefonisch of wanneer de pers op de stoep zou staan, dan verzoek ik jullie vriendelijk geen enkele vraag te beantwoorden en direct door te verwijzen of door te verbinden naar Medewerker A. (doorkiesnummer) of Medewerker B. (doorkiesnummer).”

 

Dinsdag ontvingen alle medewerkers van het Nederlands Lucht en Ruimtevaartcentrum (NLR) bovenstaand mailtje. Of iedereen die daar werkt volgaarne de bek dicht wil houden over MH17-gate want dat heeft het NLR nou eenmaal zo afgesproken met de Sovjets van de OVV, een onderzoeksraad die tot nu toe vooral uitblinkt in informatie zo ontransparant mogelijk tot u te brengen. Inclusief de bevindingen van het NLR dus. Gaarne geen vragen stellen.

TPO verwacht van u overigens dat u dit allemaal niet heeft gelezen en wij verzoeken u dan ook vriendelijk iedereen met vragen direct door te verwijzen naar de redactie zodat wij als één mond, op de juiste wijze gespind, passend propagandistisch kunnen spreken, zoals afgesproken met politbureau OVV.