Buitenland

‘Al duizenden Iraanse troepen in Syrië’ voor offensief met Rusland

14-10-2015 00:09

Er zijn al duizenden Iraanse troepen in Syrië aanwezig om het regime van President Bashar al-Assad te ondersteunen in een offensief tegen opstandelingen in het land, dat meldt het persbureau Reuters. Gesteund door de Russische luchtmacht zou er een offensief worden voorbereid dat gericht is op de noordelijke stad Aleppo, zo weet men verder.

Assad zou daarbij ook steun krijgen van zijn traditionele ‘huurlingen’ van Hezbollah. De aanpak zal de gezichten in NAVO-land Turkije verder doen fronsen, nu er een groot offensief over de grens wordt ingezet. Een mogelijk grondoffensief richt zich ook tegen de ‘gematigde rebellen’ die de steun van de NAVO ontvingen en nu al onder vuur liggen van Russische MIGs.

Iraanse inmenging

Afgelopen week werd al een Iraanse generaal gedood. Hossein Hamedani, is bij de strijd in de buitenwijken van de Syrische stad Aleppo gesneuveld, zo meldde de Iraanse zender PressTV. Officieel geeft Teheran advies aan Assads troepen; Hamedani, een ‘militaire adviseur’, behoorde tot de elitetroepen van de Iraanse Revolutionaire Garde.