Buitenland

Video: ISIS onthoofdt vier Koerden uit wraak voor bevrijdingsactie

31-10-2015 22:08

In een nieuwe video die gisteravond door ‘ISIS Kirkuk’ verspreid is, is de onthoofding van vier Koerden te zien. Een van de mannen wordt het eerst onthoofd, terwijl de drie anderen moeten toekijken welk lot hen te wachten staat. De video is een reactie op de gezamenlijke bevrijdingsactie die de Koerden met Amerikanen uitvoerden. In de video zijn ook beelden te zien van vondsten na de aanval, en richt een van de terroristen zich in het Engels tot de Amerikaanse president.

De man stelt dat de ‘Kruisvaarders’ niets hebben gehad aan de gerichte aanval op ISIS, die er specifiek op was gericht gevangen te bevrijden. De man haalt aan dat er één Amerikaanse dode is gevallen, en vraagt Obama of hij daarover niet verbaast is. ‘Allah’ staat volgens de gemaskerde strijder aan de zijde van de Islamitische Staat (IS) in hun strijd tegen Amerika, “Obama, you rage war against Allah, he supports us against you.”

De video werd afgelopen donderdag al aangekondigd via social media.

Let op: wederom schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”1366898″]

Beelden van Delta Force bevrijdingsactie

Afgelopen week kwamen er ook beelden van de bevrijdingsactie door de Delta Force samen met Koerdische strijders naar buiten. Bij de actie werden 69 mensen uit handen van ISIS bevrijd, en viel de eerste Amerikaanse gevechtsdode sinds 2011. Voor de gevangenen was de executie ‘aanstaande’, zo weet men verder. Er vielen aan Koerdische zijde enkele gewonden.

isisk-0

‘First Aid Kit’ achtergelaten na de bevrijdingsactie