Buitenland

Afgelopen nacht ‘korte hevige brand’ in vluchtelingenkamp Calais

14-11-2015 09:16

Afgelopen nacht is er kort een hevige brand geweest in het vluchtelingenkamp bij Calais, de ‘Jungle’. Dat melden inmiddels verschillende media, waaronder het Franse 20minutes. Na het eerste nieuws doken er beelden op van eerdere branden in het kamp, maar nieuwe beelden leken de berichtgeving daarna toch te bevestigen. Er is waarschijnlijk sprake van een ongeluk, terwijl vluchtelingen zich probeerden te warmen in het steeds koudere weer.

Er werd direct gesproken over een aanslag uit “wraak” voor de nieuwe aanslagen in Parijs, maar het betreft zeer waarschijnlijk een vuur dat per ongeluk ontstond. Er gebeuren regelmatig kleinere en grotere ongelukken in het kamp, niet voor niets ‘de jungle’. Begin november woedde er zelfs nog een grote brand na een ontploffing. Deze nieuwe brand legde ongeveer 40 hutjes in de ‘Sudanese sectie’ in de as, er waren slechts enkele gewonden.

Een regeringswoordvoerder laat weten dat de geruchten op Social Media over een aanval van extreem-rechts onterecht zijn. “Het heeft daar niets mee te maken, we hebben nu al genoeg problemen in dit land”, zo tekent 20minutes op.

Calais Jungke at scene now fire service here no casualties ..everybody ok…40 houses distorted but all ok..

Posted by Ifty Patel on Friday, November 13, 2015